Affis 2011

kirjoittanut tekiilahallitus ~ June 6th, 2011. Kategoriat: yleistä.

Huhhei ja taas mennään. Tämän vuoden Ahvenanmaan XQ is ON. Tänä vuonna lähtijöiden määrä kohosi 16 henkeen ja mökkejä varattiin tällä kertaa jopa kaksi.

Neljän sankarin (allekirjoittanut mukaan lukien) matka alkoi jo tänään eli sunnuntaina. Muu porukka saapuu mestoille vasta torstaina ja yrittää sykkiä neljässä päivässä nahat auki.

Sunnuntai

Matka alkoi vähintään mielenkiintoisissa merkeissä. Kaksi apinaa oli pomppinut baarissa yötä myöten ja saapuminen autolle ei tapahtunut suorinta tietä. Auto tuupattiin aivan piukkaan ja allekirjoittaneen matkamuistot Turkuun ovat niukassa. Laivalla ensimmäiseksi pompattiin aamiaispöytään, jossa vietettiinkin hyvä tovi. Jutut saavuttivat niin legendaarisen tason, että porukkaa kerättiin parhaimmillaan pöydän alta “Ottaa mailan lapaan ja pyörittää häkkiiiin!!!” Näitä välikommentteja saattaa tulla tarinan edetessä. Parilla absolutistilla oli tässä kohtaa niin hyvät hapet ja unet alla (eihän sitä ollu ei), että 15e huokeaan hintaan napattiin hytti, johon koomat loppumatkaksi. Taxfreesta vielä kaljat, metukat ja jack danielsit messiin ja autolle. “Jos haluu 15-vuotiaana siirtyy koviin huumeisiin…, selvästi pitää jakaa sieni- ja sammakkotiimiin” Seuraavaksi suunnattiin kaupan kautta vanhalla tutulle Getan mökille. Matkalla huomattiin muun muassa Ålandin ihanat nopeusrajoitukset, allekirjoittanut jäädytti reitensä ja auto oli niin piukassa tavaraa, että Mikon autoon nouseminen/poistuminen vaati kanssakumppanin apua.

Mökillä iskettiin pannut kuumiksi ja kunnon safkat. Tällä kertaa tarkoituksena on tosiaan viettää aikaa vähän rennommalla meiningillä. Mikäs tässä terangilla istuttaessa, mutta nyt suunnaksi Kasviken. Katsotaan kuin äijien käy, over and out.

Perussafkat, pekonis ei säästelty..

Eka päivä virallisesti voiton puolella. Suuremmilta saavutuksilta vältyttiin, mutta Bussen till Slussen 7a sai nousun Laaksolta. Tikkilista päivälle löytyy alta. Myös Frisbelin 7b muuvit saatiin tehtyä, lepopäivän jälkeen voisi nousta.

Mundo Ganja 7a, Bussen till Slussen 7a, Punkki 6b, Yellow Calx 6a+, Boulder problem #16 6a

Päivästä jäi käteen se, että Mikko itki ja näytti luontokuvaajalle. Seuraavaksi korkataan monopoli ja ystävämme olut. ”Ei kukaan tietäisi hyviä siilireseptejä?”

Maanantai

Kello 12.01 ja kaikki ei hyvin. Mikko voitti monopolit ja yöllä on satanut. Thank heavens pilvet alkaa väistyä ja ensimmäiset auringon säteet kohdattu. Ja uunikin toimii (selvästi käyttäjästä kiinni), lämpee se kämppä näinkin…

”Ilmaveivi ilman katsojia on kuin yhden hengen suklaajuna – eihän siitä saa ees sakkoja”

Seuraavaksi suunnattiin Maarianhaminaan nostamaan käteistä ja ostamaan allekirjoittaneelle kännykkään laturi. Paluumatkalla kaupasta kahden päivän ruuat, kämpällä kunnon lasagnet ja suunnaksi Grottan. Vaihtelun vuoksi eksyttiin heti, kun autolta lähdettiin. Onneksi kännykän navigointi pelasi ja metsäsaamoilun jälkeen selvittiin Hampaan lähistölle. Alkulämmöt kohdistettiin Jotain dullattavaa -sektorille, jonka jälkeen suuntailtiin High Tide 7a+ reitille. Laakso onnistui nousussa, allekirjoittanut teki muuvit (but no send), Hämäläinen kirosi alkuotteita ja Mikolla oli kamera. Kerrottakoon, että osa reiteistä on sen verran korkeita, että allekirjoittaneen flashatessa Hallon Penguin 6c -reittiä Mikolta kirjaimellisesti tippuivat housut. Lisää teippiä ja Hammas-kiven reiteille. Mikko ja Kalle H keskittyivät Hammas 7a+ projektointiin, ja minä & Kalle L Hammas Fingercrack 7b –reittiin. Hammas Fingercrack saatiin kiivettyä, mutta Hammas jäi seuraaville päiville. Tässä kohtaa ilta alkoi viedä voiton ja siirryttiin Hampaan helpoille reiteille 6c,6b+,6a+ ja 5. Paluumatkalla tultiin sentään merkattua polkua pitkin ja matkalla pysähdyttiin vielä Geta life –kivelle sekä Soltunan seinille. Soltunassa nähtiin lisäpotentiaalia ja reissun aikana saadaan todennäköisesti muutama FA eli First Ascent. Mökillä ensimmäiseksi sauna lämpiämään, ruuat naamaan, kalja käteen, saunaan ja kenties monopolit. Kello on 23.29 ja päivä on vielä nuori. Huomisen kohde/kohteet on vielä auki, mutta jos päällimmäisenä tavoitteena olisi saada Mikolle reissun ensimmäinen nousu! Päivän tikkilista löytyy alta:

Jotain dullattavaa 6b, hallon penguin 6c, High Tide 7a+, Hammas fingercrack 7b, Nameless problem #3 6b+, Nameless problem #2 6c, joku 6a+

Hallon Pingvin 6c

Kallet Hampaalla ja Hammas Fingercrackilla

Miksiköhän Mikolla ei parina ekana päivänä reitit noussu..

Tiistai

Herätys klo 12 ja ensimmäisenä sään tarkistus. Prkl klo 16 sadepilvet päällä, aamupala ja reissu Gunnarskiltiin. Tarkoituksena tällä kertaa pikaiset sateen sattuessa. Tällä kertaa sektoria osattiin lähestyä hieman inhimillisemmästä suunnasta ja Small Cave –sektoriin lähes tulkoon tiputtiin. Ensin napattiin Työväen vappu 6c aloitusote kouraan ja kiivettiin alta pois. Tätä seurasikin eeppisen lähellä olleet yritykset Aamun avaus 7a+ reittiin, joka kohtaa nämä kädet vielä toistamiseen tämän reissun aikana. Toppimuuvista tiputtaessa pääsi arkaluontoisia sanoja…

Allekirjoittanut Aamunavaus 7a+ reitillä

Seuraavaksi siirryttiin Big Blocks –sektorille ja Mikko nousi reitin – kyllä, näin kävi. Päivän tavoite saavutettu. Ninja Hook 7a –reitti tunnettiin softiksi, joten pitihän sitä kokeilla. Reitti nousi itseltä ja Kalle H onnistui lähetyksessä kuuluisien polvibeetojensa kanssa. Kalle H onnistui lähes heti perään Superdyno Assiksen 7a+ nousussa ja reissulla opittiin muutakin uutta. Mikko EI dynoa kuten elefantti! Ainakaan kun kolme henkeä opettaa vieressä :D Superdynon 6b+ nousu saattaa seurata vielä tämän reissun aikana.

Sormet alkoivat tässä kohtaa olla kaikilta jo puhki, nälkä kurni ja klo 17.36 – niin että mikä sade? Eipä näkynyt. Kämpällä eeppiset makaronilaatikot ja loppuilta hengailua. Huomenissa odoteltavissa Grottanille koko päivän reissu ja Amfiteathernille nousemaan FA:ja. Klo 19.42 ja Kalle H saatiin pelaamaan monopolia – kerta se ensimmäinenkin tämän reissun aikana. Päivän tikkilista alla

Työväen vappu 6c, Ninja Hook 7a, Superdyno assis 7a+, Mikon reitti ~5c

Keskiviikko

Brittityylisellä aamupalalla päivä liikkeelle, kauppaan hakemaan lisää ruokaa, mökille tekemään eväät pitkälle päivälle, 8 litraa vettä ja matkaan klo 14.05. Näin alkoi tämä päivä, mittarissa luki lähtöhetkellä 21 astetta varjossa ja suuntana Grottan ja Soltunan Amfiteatern. Reittejä nousi kolmen tunnin aikana 18, joista FA:ja oli todennäköisesti useimmat. Tämä pääteltäköön linjojen puuttumisesta 27cragsissa ja otteiden likaisuudesta. Reittien puute on todennäköisesti helposti perusteltavissa. Syitä voi olla esimerkiksi otteiden runsaus, reittien korkeus (korkeimmat linjat reilu 6 metriä) ja pystysuorat seinät. Ålandissahan on totuttu lähinnä jyrkkien reittien toppaamiseen. First Ascentien nouseminen oli kaikin puolin todella asiallista puuhaa ja tarjosi hyvää vaihtelua tiukalle projektoinnille. Alla tehdyt FA:t:

Oliko se vitonen, 4+ by Kalle H

High Amfi, 5 by Jaakko

Hyllyhalkeema, 4 by Kalle L

Reach for it, 5+ by Jaakko

Paskaränni, 5+ by Kalle L

Konttaa, 5+ by Jaakko

Crap in a hole, 6a by Jaakko

On the rock, 4 by Kalle H

Just swing it, 6a+ by Jaakko

Edge hanger, 6b by Jaakko

The last hurray, 6b+ by Jaakko

Turn on the sun, 6b by Jaakko

Puristus, 6a+ by Kalle H

Towards sunset, 6a+ by Kalle L

Eväsleipä, 6a by Mikko

Can on, 5 by Mikko

Pyllähdys, 5+ by Mikko

The Last Hurray

Mikko Can onilla

Päivä oli tässä kohtaa kuitenkin vasta puolillaan. Katseet suunnattiin nyt hieman pidemmälle eli sentään Grottanille asti. Sattumalta törmättiin Hyvä! 6b+ -reittiin, jonka allekirjoittanut ja Kalle L olivat todenneet topojen perusteella hienoksi reitiksi. Yllätys olikin suuri, kun reitin oletettiin olevan noin 6 metriä korkea, mutta todellisuudessa vain 3 m. Eipä siinä. Reitille vaan ja kiipeämään, koko poppoo kävi lähellä lähetystä. Flash onnistui itseltä ja Kallet seurasivat perässä parilla yrkällä. Harmittavasti Mikko jäi parin muuvin päähän topista. Reitillä ollessa törmättiin myös ensimmäisiin kanssa kiipeilijöihin, todellisuudessa poppoo nähtiin ekalla kerralla jo Amfilla, mutta reittien korkeudet ja kaksi säälittävää pädiä eivät jätkiä oikein innostaneet.

Seuraavaksi katseet kohdistettiin Steel Pulse 7b ja Kalimist 7a+ -reittien otteille. Voima- tai dynoKallena tunnettu Laakso hyppäsi Kalimistin flashinä. Jösses. Minä ja toinen Kalle seurattiin perässä parin yrkän jälkeen(tosin kantilla, mikä huomattavasti helpompi ~6b). Steel Pulse todettiin stnan tiukaksi, tai lähinnä keskivartalovoima puuttuu – missä Tommi? Ei mennyt, joten vierestä Supermartikainen 7c. Haastetta löytyy ja samasta jäi kiinni. Laakso työsti jo muuvit lähes kuntoon, mutta lähetystä jouduttaneen odottamaan ensi vuoteen. Kalle H keskittyi Martikaisen istumalähtöön Mikon yrittäessä saada kyseistä reittiä seisomana lähetyslistalleen. Yksi lähetys sentään saatiin, kun Kalle rimpuili perus Martikaisen toppiin. Voimia oli tämänkin jälkeen jäljellä eli minne sitten? Mikko halusi halailla vielä hammasta 7a+, joten sen kautta autolle päin. Hammas ei vielä noussut, mutta allekirjoittanut ja Laakso ihailivat jo pitkään High Ball 7b muuveja. Pädit hampaalta 40 metriä ylemmäs ja alkuotteista kiinni. Molemmat käytiin manttelia vailla topissa, mutta prkl ku loppu voimat kesken. Eiköhän tuo vielä reissun aikana nouse. Klo 22.27 ja kävely autolle aloitettiin. Vauhti oli semitiukka ja Mikolle sallittiin kuoleman uhalla yksi lepotauko. Mökillä vielä once again eeppiset makaroonilaatikot, saunat, kaljat ja Mikon ja allekirjoittaneen Join 4 –pelisessiot (Kaupasta 1,30€ ja ilolla ei ole rajaa). Hämäläinen feilas taas monopolin vaikka koko päivän hehkutti. Vittu mikä mies.

High Ball 7b

Huomenna aamulla näillä näkymin Maarianhaminaa aamupalalla (wtf) ja Toogabileet kunnes additional 12 henkee saapuu mestoille. Eiköhän tuossa ehdi släckistelläkin ennen mestoille lähtemistä. Näillä näkymin kiipeilyt suuntautuu Gunnarsklitin suunnalle, jossa minua ja Laaksoa odottaa Aamun avaus 7a+. Hitto, että oli viimeksi lähellä. Mikko keskittynee Superdynon 6b+ vääntämiseen ja Kalle.. no.. jotain se varmaan vikisee :D

Lisättäköön vielä, että rauha loppuu tämän jälkeen. Tämän mennessä ollaan vedetty neljällä hengellä ja kohta samassa mökissä nukkuu yhteensä 12 henkeä ja toisessa 4. Katsotaan kuin käy. Huomenna pitää myöskin ostaa lisää kaljaa. ”En tie miten ne jo meni” Tikkilista päivälle FA:jen lisäksi:

Hyvä 6b+, Kalimist 7a+ / 6b

Torstai

Uusi päivä ja uudet kujeet. Kaupasta reilun 140e ostokset, joilla olisi tarkoitus muonita 16 henkeä kaksi päivää. Hämäläinen aka Hämis pyöri keittiössä Mikon kanssa ja minä & Laakso iskettiin grilli tulille ja paistettiin makkarat. Otettiin myös ekat päiväannokset ja katseltiin muiden mestoille saapumista. Kahdeksan henkeä suunnisti lähes suoriltaan Kasvikenin bouldereille, neljä muuta söi ja lähti perään. Blogipostauksessa aiemmin tutumpi porukka jäi hetkeksi chillailemaan mökille, otettiin kahvit ja pienet Join 4 –pelit. Kohta koittaa lähtö ja suunnaksi otetaan muusta porukasta poiketen Gunnarsklint, jossa odottaa Aamun avaus 7a+.

Lepo päiväannoksineen

Tommi saapu mestoille :D

”Lopettais kiipeilyn ja rupeis nussiin vuohia” Et kai luullut, että nää loppu? :D Gunnasklintistä meni nätisti Aamun avaus. Laaksolla jäi nivelen päähän. Eipä siinä, jätkä veti lämppäriksi superdyno assiksen 7a+. Ja kohta perään La Societe du Cochon 7a+ -reitin toisen Kallen kanssa. Vierestä löytyi myös Mikon katto 7b ja Tanssiva taikaeläin 6c. Eläin nousi kaikilta paitsi Mikolta, mutta lähellä käytiin. Kalle L onnistui vielä Mikon katto –reitin lähetyksessä. Allekirjoittanut tippui vaihteeksi toppimuuveilta. Manttelit ei taida olla mun alaa tai vaan paska kunto. Kyllä se menee, jos suinkin kerkeää. Takasin kämpälle ja kaikki muut jo mestoilla. Muut tosiaan suuntaili ensimmäisenä päivänään Kasvikenille, mistä nousi nyt ainakin Bussen till Slussen ja Mundo Ganja. Frisbelin muuveja jätkät lähetti ja kuulemma huomenna aamulla nousee sekin – we will see. Tikkilistaa päivälle:

Superdyno assis 7a+

Aamun avaus 7a+

La Sociéte du Cochon 7a+

Tanssiva taikaeläin 6c

Mikon katto 7b

Full ADHD 6b+

Mundo Ganja 7a

Bussen till Slussen 7a

Sellaset monopolipelit, Hämis vei. Kaljaa meni ja “Hetakat heiluu ja hanuri soi”

Jätkät Mundo Ganjalla

Kasvikenissa ~6a?

Aamunavauksen lähetys

Perjantai

Satanut, tihkuttaa yhä ja ulkona märkää. Eipä suosinut sääjumala tätä aamua. Iiro & kumppanit suuntasivat tästä huolimatta Kasvikeniin yrkkäilemään Frisbeliä 7b, jonka Iiro onnistui loppujen lopuksi toppaamaan. Alla tyylinäytettä (topista kannattaa imeä beetaa [lisätään myöhemmin – maybe]).

Iiro Frisbelillä 7b

Muut suuntasivat puolenpäivin aikoihin Grottanin kiville. Vanha seurueemme + Ville R jäi kuitenkin odottamaan säiden selkeämistä. Kokattiin porukalle ruuat, pelattiin pisin monopoli peli hetkeen ja suunnattiin klo 18 Grottanin suuntaan kuivien kivien toivossa. Matka luonnistui pikamarssilla, josta Kalle ja Ville jäivät jälkeen (jäivät kuulemma ihailemaan Amfiteaternin uusia reittejä). Kävely toimi myös hyvänä lämppärinä ja ensimmäinen pysähdys otettiin Hyvälle 6b+, jonka Mikko nousi tämän päivän ensimmäisellä yrkällä – respect. Seuraaavaksi suunnattiin High Ball 7b ja High Tide 7a+ -reiteille. Ensimmäinen nousi allekirjoittaneelta, Kalle L:ltä ja Tommilta, joka flashasi valmiiden beetojen löydettyä – on se kova. High Tide jäi itselle kolottomaan viime projektoinnilta. Tällä kertaa sentään nousi. Seuraavaksi Martikaiselle. Ensimmäistä kertaa, kun koko porukka oli samalla sektorilla. Osa yrkkäili Martikaista 6c+, osa Supermartikaista 7c ja kokemattomampi kaarti vierestä löytyviä helpompia reittejä. Martikaisen lähetyksessä käytiin lähellä ja Super-versioon saatiin tehtyä jo muuvit, lähimpänä kävi Laakso. Saisikohan huomenna poltella sikaria? Itselläkin pienissä toiveissa! Vielä saunat, kaljat (ei niitä takaisin Suomeen viedä) ja pisin ever monopolin ratkaisuhetket. Huomenna käppäillään Fågelbergettiin asti. Suurena pelkona on, että mestoilta löytyy liian monta hyvää linjaa. Loppuu päivät ja nahat kesken.. Tikkilistaa päivälle löytyy alta:

Hyvä! 6b+

Frisbel 7b

High Tide 7a+

High Ball 7b

Se 6b+ hampaan takana

Se 6c hampaalta by Niko

Mikko Hyvällä

High Ball 7b

Ain ei mee ihan nappiin

Lauantai

Jei, kuiva päivä. Uudempi porukka suuntaili puolen päivän aikoihin Grottanin kautta Fågelbergettiin. Vanhempi porukka löysi uunista yllätys makaronilaatikot ja nautiskeli kahteen asti onnestaan. Sitten pädit selkään ja muiden perään. Tällä kertaa suunnattiin suoraan Supermartikaiselle ja matkalla löydettiin Tamperelaisia tuttuja sekä tutustuttiin ruotsalaisiin. Näistä yksi oli esimerkiksi avannut Steel Pulsen 7b.

Kallet ja Tommi Supermartikaisella

Ville ja Paula Martikaisella

Lämmöt otettiin Martikaisen vieressä helpoilla ja sen jälkeen Supermartikaiselle. Nousut saatiin!! Laakso nousi ensimmäisenä, allekirjoittanut perässä ja Kalle H vielä Fågelin visiitin jälkeen. Nice! Fågelbergettiin kävellessä pyrittiin kulkemaan, joka sektorin kautta. Ensimmäisenä tuli vastaan Living the Dream 8b+, todettiin liian tiukaksi. Next up Swiss Roof, johon saatiin muutamia yrkkiä, mutta jösses ei toimi. Nameless Roof X 7b+ reittiin saatiin jopa tehtyä muuvit, mutta reitillä pituutta ~20 muuvia eikä boulderoijien kädet tuollaista kestä.

“Siin se o, näeks?” -Nameless Roof

Rantakivikkoja pitkin suuntailtiin Puerto Rico –sektorille, jossa Iiro patisti porukan pictor 6c –reitille. Kallet nousivat reitin nätisti ja allekirjoittanut jäätyi kipukynnyksiin. Parilla yrkällä vierestä nousi kyllä sektorin nimikko reitti puerto rico 6c, jonka projektointiin Kalle H keskittyi. Minä ja Kalle L keskityttiin lähinnä Orange 7c –reitin vääntämiseen. Reittiä ei ole isoilla otteilla pilattu, mutta näppärästi muuvit eteni. Lähetyksiä ei kuitenkaan tällä reissulla nähty (huomenna nimittäin sataa ja suuntana Manner-Suomi). Pikaiset tikkaukset vielä sloupperidynoon ja kämpälle päin. Matkalle sattui kuitenkin PARI sektoria, Mantel 7a sai flashin Kalle H:lta, Make’s Roof 7b+ nousi itseltä, Grottanilla Kalle H nousi tosiaan supermartikaisen, Iiro melkein nousi tutun High Ball –reitin, Ville R kävi lähellä Hyvä! 6b+ -reitin lähetyksessä ja sitten käppäiltiin autoille. Allekirjoittanut tärisi jo vilusta, joten ryhmän kärkeen ja pikamarssi Soltunaan. 25 min ja lämpinä autolla. Mökillä lämpimät ruuat, kaljat, saunat, kaljat ja no tässä sitä istutaan. Kello on 3.08 ja huomenna laiva lähtee klo 14.25.

Juha toppaa ^^

Päälle vaan!

Hirveä jalkanosto Puerto Ricolla

Orange 7c vääntöä

Tero ja Paula Pictorilla

Last day, walking back to the cottage

Iiro High Ball -reitillä

En voi sanoa kuin kaunis reissu. Ja jos jaksoit koko paskan lukea, kommentoi toki, niin tiedän kirjotanko näitä joskus lisää. :)

Jaakko Sarin, Tekiilan Puheenjohtaja & Matkan Organisoija

2 Responses to Affis 2011

  1. Ville

    Moro!
    Hyvä reissukertomus. Äijäthän on ihan hirmu tikissä siellä. Itse tuli tehtyä eka boulderreissu viime viikonloppuna ja saldona oli jokunen 6a ja yks 6b (en kyllä oo ikinä kiivenny hänkkiä monopoketti 6b:ta ennen).

    Hyvää kesää ja elokuussa nähdään!

  2. zuikkismugetti

    Harrastus kai se on toiki nimetä kallioita ja kiviä ja kiivetä niitä vaikeimman kautta ja antaa jotain vaikeustasoja niille… Vähän ku jotain geokätköilyä ja larppaamista, sellasta semisti “massasta poikkeavaa” toimintaa.

Vastaa